Presentació

A l’octubre de l’any 2000, Nuri Lladó, que des de l’any 1985 fa classes de cuina en diversos llocs de les comarques gironines, inaugura una Aula de Cuina pròpia per tal de continuar desenvolupant la seva tasca docent i poder oferir una formació de qualitat.

Les receptes que s'ensenyen a les classes de cada curs van dirigides a persones que volen aprendre a cuinar pel plaer de cuinar, no com a activitat acadèmica, tot i que son un complement i suport important per qui vulgui donar un caire professional a la seva activitat culinària.

 

La professora

Núria Lladó i Besalú va començar a donar classes de cuina l’any 1988 i a començament del mes d’octubre de l’any 2000, inaugurà l’Aula de Cuina que porta el seu nom, a Girona, per tal de continuar desenvolupant la seva tasca docent, en aquest complex món de la cuina, i poder oferir una formació de qualitat.

Convençuda que “aprendre a cuinar és l’única teràpia que es pot menjar”, alterna les classes de cuina amb la publicació de llibres, on presenta un recull de receptes de cuina que durant els anys ha fet servir i amb les quals ha experimentat. Amb aquestes receptes anima la gent, de totes les edats i condicions, a endinsar-se en el món de la cuina.

Nuri Lladó, receptes 1 – es la 4a edició del seu primer llibre i es converteix en el primer títol de la col.lecció “Cuina per Tothom” on s’hi aniran incorporant les properes edicions dels títols; Nuri Lladó, Thermomix que té com a objectiu principal donar a conèixer les possibilitats d'aquest excepcional ajudant de cuina a l'hora de preparar receptes per als àpats de cada dia i també per a les grans festes i Nuri Lladó, receptes 2 que és la darrera publicació de la professora gironina.

Recentment, Nuri Lladó ha produït un DVD, Cuina de Festa en el qual s’ensenya a elaborar tot un menú i es dona tota mena de explicacions com si es tractes d’una classe de cuina.

Responsable del receptari de la revista Girona Gastronòmica des de 1986 fins a 2001.

Autora de les fitxes-recepta de cuina del Diari de Girona (1993).

Col·labora en la preparació de receptes per a Vedella Bencriada.

Des de 1985 imparteix cursets de cuina en diferents municipis de les comarques gironines, per encàrrec dels ajuntaments o agrupacions culturals.

Ha dirigit cursos de cuina per a la iniciació en el món laboral i també de reciclatge professional.

Ha participat en diferents congressos de cuina, fòrums gastronòmics i seminaris culinaris.

Col.labora intensament en l’organització del I Fòrum Culinari Pirineu – Mediterrània (Figueres 1995).

El restaurant Rekondo de Sant Sebastià i el Restaurant Leonce de Florensac (França) han estat dos dels llocs on ha fet pràctiques de cuina basca i francesa.

Nuri Lladó i Besalú va començar la seva formació culinària amb els professors Montserrat Seguí (Cuinar és fàcil) i Josep Lladonosa i Giró (Escola Rupert de Nola).

 

L'Aula

Adreça: Santander 25 A, 1r.F

17005 GIRONA

Capacitat: 25 persones còmodament assegudes i taules adequades per prendre anotacions.

Infraestructura:

Cuina d’inducció

Forn  d’aire

Eficaç equip d’extracció de fums i olors

Aire condicionat / Bomba de calor

Equipament actualitzat i modern