Nuri Lladó

Nuri Lladó, professora de cuina i autora de llibres de Receptes de Cuina i per cuinar amb Thermomix.

Nuri Lladó inaugurà l’Aula de Cuina que porta el seu nom, a Girona, a començament del mes d’octubre de l’any 2000, per tal de continuar desenvolupant la seva tasca docent, iniciada l’any 1988, i poder oferir una formació de qualitat.

Convençuda que “aprendre a cuinar és l’única teràpia que es pot menjar”, alterna les classes de cuina amb la publicació de llibres, on presenta un recull de receptes de cuina que durant els anys ha fet servir i amb el qual experimentat. Amb aquestes receptes anima la gent, de totes les edats i condicions, a endinsar-se en el món de la cuina.

Responsable del receptari de la revista Girona Gastronòmica des de 1986 fins a 2001.

Autora de les fitxes-recepta de cuina del Diari de Girona (1993).

Col·labora en la preparació de receptes per a Vedella Bencriada.

Des de 1985 imparteix cursets de cuina en diferents municipis de les comarques gironines, per encàrrec dels ajuntaments o agrupacions culturals.

Ha dirigit cursos de cuina per a la iniciació en el món laboral i també de reciclatge professional.

Ha participat en diferents congressos de cuina, fòrums gastronòmics i seminaris culinaris.

Col·labora intensament en l’organització del I Fòrum Culinari Pirineu – Mediterrània (Figueres 1995).

El restaurant Rekondo de Sant Sebastià i el Restaurant Leonce de Florensac (França) han estat dos dels llocs on ha fet pràctiques de cuina basca i francesa.

Nuri Lladó i Besalú va començar la seva formació culinària amb els professors Montserrat Seguí (Cuinar és fàcil) i Josep Lladonosa i Giró (Escola Rupert de Nola).